fbpx

Terranova

Prehranska dopolnila brez aditivov

Prehranska dopolnila brez aditivov – izključno kakovost narave

Terranova je eno izmed maloštevilnih svetovnih podjetij s prehranskimi dopolnili brez aditivov na svetu, ki se popolnoma izogiba uporabi neaktivnih proizvodnih aditivov. Prehranska dopolnila brez aditivov predstavljajo Terranovin standard glede celovitosti in čistosti proizvoda. Ne uporabljamo jih, ker smo prepričani, da z izogibanjem dodatkom omogočamo aktivnost in popolno sinergijo med vitamini, minerali, fitohranili, rastlinskimi encimi in drugimi dobrodejnimi sestavinami, ki jih je tako mogoče občutiti kar najgloblje in najintenzivnejše, brez dodatnih fizioloških ali biokemičnih motenj. Prehranska dopolnila delujejo izključno zaradi svojih aktivnih sestavin.

Terranova prehranska dopolnila brez aditivov

Zakaj?

Zakaj so torej skoraj vsa prehranska dopolnila na trgu natrpana z neaktivnimi? Polnila, veziva, sredstva proti strjevanju, drsila, razgrajevala, sredstva za glaziranje, sladila, barvila, arome … In to je samo del seznama.
Zakaj se ti dodatki (pogosto imenovani tudi »pomožne snovi«) sploh uporabljajo? Pri proizvodnji tablet so nekateri dodatki res potrebni, npr. veziva (ta pomagajo, da se sestavine ustrezno vežejo, ko se tableta stisne). Zato so vsi Terranovini izdelki v obliki dvodelnih vegetarijanskih kapsul, v prahu ali tekoči obliki namesto v obliki tablet. Pri dvodelnih kapsulah uporaba dodatkov sicer ni potrebna, vendar ti omogočajo lažjo, hitrejšo, cenejšo in dobičkonosnejšo izdelavo prehranskih dopolnil, zato je lahko razumeti, zakaj skoraj vsa prehranska dopolnila na trgu, ki so v obliki kapsul, kljub temu vsebujejo dodatke.

Terranovina odločitev, da se v celoti odrečemo uporabi neaktivnih proizvodnih dodatkov, poudarja našo globoko zavezanost temu, da na prvo mesto postavljamo kakovost izdelkov, njihovo čistost in celovitost.